Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!
U bent hier: EFT relatiecounselling

Emotianally Focused Therapy (EFT) voor paren

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy: een op emoties gerichte manier van werken met koppels. De therapie is ontwikkeld door Sue Johnson en heeft zich in hoge mate bewezen met betrekking tot de effectiviteit in relatieproblemen.

70-75% Van de relaties ervaart herstel en de mogelijkheid tot zelfcorrectie na de therapie.

Koppels die merken dat het in hun relatie niet meer loopt zoals ze het graag zouden willen. Koppels die zich telkens terugvinden in een negatieve en destructieve manier van omgaan met elkaar. Vaak gebeurt het dan dat partners elkaar kwetsen, gekwetst worden, of afstand nemen van elkaar en zich terug trekken. EFT helpt om een overheersende negatieve spiraal tussen paren te ondervangen en te veranderen door zich te richten op de sterke emoties van hechting en liefde die een zo belangrijke rol spelen in dergelijke spiralen. Het geeft partners inzicht in de soms hevige conflicten waardoor partners soms ongewild steeds verder van elkaar verwijderd raken.

EFT kent zijn grondbeginselen in de hechtingstheorie van John Bowlby. De therapie stelt de emoties van beide partners centraal en tracht de emotionele interactie te verbeteren en te bevorderen. De therapeut werkt vanuit meerdere invalshoeken om de emoties bij de partners te herkennen, te reguleren en te verbeteren en zo om te buigen naar positieve interactie.

EFT werkt vanuit de basisbehoeften van mensen en is daardoor bij alle culturen en leeftijden toepasbaar.

Afspraak maken?

Bel vandaag nog voor een afspraak

Radio 1

Veronique Smeets is door Radio 1 gevraagd als relatietherapeute een uitzending bij te wonen over overspel. Radio 1 heeft hier een uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Ruim een op de tien gaat vreemd

Zo’n 15 procent van de mannen en 12 procent van de vrouwen is wel eens vreemdgegaan. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction, uitgevoerd in opdracht van Dit is de Dag.

Lees meer...