Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies. Dit doen wij om u beter van dienst te kunnen zijn.
Wij vragen uw akkoord om dit te mogen blijven doen. Voor meer informatie kunt u onze privacy pagina bezoeken!
U bent hier: Counselling

Individuele (gespreks)therapie, counselling

Counselling is een laagdrempelige manier van psychische hulpverlening die voornamelijk wordt toegepast bij mensen met een gezonde emotionele basis die tijdelijk even vastlopen zijn.

Opgekropte gevoelens als boosheid, woede, verdriet en schaamtegevoelens kunnen heel intens zijn. Door te luisteren kan de counsellor zich inleven in de belevingswereld en de gevoelens van de cliënt.

De counsellor oordeelt of veroordeelt niet, maar biedt de cliënt de gelegenheid zijn of haar gevoelens nader te onderzoeken en tot inzicht te komen wat er precies ten grondslag ligt aan de problemen en de gevoelens. De counsellor zal de cliënt aanmoedigen en helpen de gevoelens te verwoorden. Counselling is non-directief. Dit betekent dat de counsellor de cliënt niet stuurt, maar enkel aanspoort en ondersteunt bij het maken van keuzes. Hierdoor zal de cliënt in staat zijn om (weer) te kunnen functioneren op zijn eigen niveau.

Counselling houdt 'verandering' in

Cliënten die zich bij een counsellor melden, hebben meestal een probleem waar ze niet of moeilijk mee om kunnen gaan. Om er wel of beter mee om te kunnen gaan dient er iets te veranderen. Dat kan een gedragsverandering betekenen, het kan een andere benadering van de situatie inhouden of het kan zelfs betekenen dat er voor een heel andere richting gekozen moet worden. In ieder geval dient er iets te veranderen.

Afspraak maken?

Bel vandaag nog voor een afspraak

Radio 1

Veronique Smeets is door Radio 1 gevraagd als relatietherapeute een uitzending bij te wonen over overspel. Radio 1 heeft hier een uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Ruim een op de tien gaat vreemd

Zo’n 15 procent van de mannen en 12 procent van de vrouwen is wel eens vreemdgegaan. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction, uitgevoerd in opdracht van Dit is de Dag.

Lees meer...